Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

mortimer.r

3. 2. 2010 23:01
Já si naopak myslím,

že postavy se povedly. Kenneth Branagh, Stanley Tucci či Colin Firth zahráli Heydrich, Eichmanna a Stuckarta na výbornou a stejně tak se dá mluvit o ostatních hercích. Jinak souhlasím - i já na to koukal s otevřenou pusou, ačkoliv předtím jsem o konnferenci ve Wannsee nějáké znalosti měl. Jinak pro ty, co dokážou ocenit kvalitní konverzačku, doporučuji film Pozemšťan. Je to sice mimo toto válečné téma, ale za vidění to stojí.  

0 0
možnosti

Dr No

2. 2. 2010 1:27
Řekl bych

že Hitler a jeho kamarádi takové šílenosti asi ani původně v úmyslu neměli. K tomu je nejspíš dovedlo postupné zvyšování šikany vůči židům, která měla původně jen odvést pozornost ostatního obyvatelstva od toho, jak se tihle šílenci zmocňují absolutní vlády nad vším. Když se jim v jisté fázi podařilo zbavit židy možnosti samostatné obživy, stali se pro ně obrovskou ekonomickou přítěží. Pak už stačil jen někdo dostatečně šílený, který tu myšlenku vyslovil, pár snaživých hujerů, kteří vymysleli jak to udělat a spousta hovad, která to ochotně a iniciativně zrealizovala. Ta mnohaletá stále se stupňující protižidovská propaganda také usnadnila těmto "lidem" nepovažovat židy za lidské bytosti. Tímto samozřejmě nechci tato šílená a nepředstavitelná zvěrstva nijak omlouvat. Jen by bylo dobré si uvědomit, že je nespáchali lidé, kteří se už k tomu narodili, ale že je k tomu dovedly okolnosti - což bohužel znamená, že není nikdy vyloučeno, že to někdy někde někdo nezopakuje ...

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

1. 2. 2010 21:03
fakta

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7d/Nuremberg_laws.jpg

A tady je obrázek ještě ve větším měřítku. a vida. i poloviční žid mohl být občanem říše.

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

1. 2. 2010 20:21
Ještě štěstí, že ta Heydrichova maska

v tiráži článku byla posmrtnou již v roce 1942.

0 0
možnosti
I

ideozlocin

1. 2. 2010 20:09
dotaz

co to je tretinovy zid? pokud ma jednoho rodice zida druheho nezida je to polovicni zid, pokud je zidem jeden prarodic je to ctvrtinovy zid, dale osminovy, sestnactinovy atd

0 0
možnosti
J

jjezekj

1. 2. 2010 20:32
Re: dotaz

Potomek polovičního žida a nežida ? Je to skutečně otřesný film.

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

1. 2. 2010 19:59
Mimochodem dobře, že jste tam dal ten obrázek

norimberských zákonů. Lidé si totiž většinou myslí, že byl původ zkoumán více generací dozadu než jen dvě. ještě třeba podotknou, že míšenec druhého stupně byl v podstatě normální občan, jen nesměl vykonávat určitá povolání, a i tady šlo udělit vyjímku. nebo například to, že za sexuální styk mezi židem a nežidem byl trestán vždy muž (bez ohledu na národnost, takže není pravda, že by to odnesli vždy jen židi.

PS: kolik generací dozadu zkoumají čistotu židovské krve židé?

0 0
možnosti
HM

JMNT

1. 2. 2010 19:57
Fakta, fakta, fakta...

Heydrich nebyl druhý nejvýše postavený nacista, tzv. "2. muž Třetí říše" byl Hermann Göring. Reinhard Heydrich byl "pouze" nejvýše postaveným nacistou zavražděným během 2.světové války. Toliko k faktům (pozor - budete novinář, tvoříte povědomí veřejnosti, mějte to prosím na paměti!). Oběti Gabčíka a Kubiše potom čest - jen díky nim bylo Československo obnoveno v předmnichovských hranicích.

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

1. 2. 2010 19:46
propaganda

Film je silně propagandistický. Lidé co viděli za války propagandistické filmy o židech, jistě je pak také nenáviděli. No a dnes se vysílají stejně propagandistické filmy o nacistech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2438x
Chtěl bych přispět do diskuse o Evropě.