Komunismus zachrání Česko!

Přes 70 % lidí si podle internetových anket přeje, aby české dálnice stavěli Číňané. Stavební práce budou levnější. Jak je už zvykem v naší malé zemi, autostrády totiž stavíme mnohem dráž, než třeba ve vyspělém sousedním Německu.

Čínský parlament.dalailamafilm.com

Čínská přítomnost má rozbourat korupční prostředí, kdy veřejné zakázky kolují mezi stejnými firmami, jež se spolu dohodly na vysokých cenách a vzájemně si vlastně nekonkurují.
V Polsku vsadili na stejnou kartu a stavební stroje „Říše středu“ se tam pomalu také zabydlují.

Tak si říkám: „Co je to za blbost?“
My – Česká republika – chceme léčit problémy naší demokracie přizváním firem z tak nedemokratické a nesvobodné země jako je Čína? Mně to přijde stejně směšné, jako kdyby se českým ombudsmanem stal člen vlády Severní Koreje.

Číňané staví a vyrábí levně. To je fakt. Jenže taky nekvalitně.
Zrovna před pár dny mi můj kolega vyprávěl o tom, jak je to s čínskou kvalitou a inovací. Obojí je nulové. Číňané jsou mistři kopírování a také šetření. Opisují do puntíku západní výrobky, ale v mnohem horší kvalitě. Vždyť se každoročně v Česku zakáže prodej mnoha čínských výrobků. Často těch pro děti – jsou jedovaté, rakovinotvorné, nebo můžou člověka poranit. Jindy spotřebiče samovolně vybuchují a mají další podobné „bonusové funkce“.

 

Nelíbí se mi, že by místo českých dělníků měli najednou získat práci Číňané. V severní Africe si na dělníky z „Říše středu“ právem hlasitě stěžují, protože nadměrně popíjí alkohol a z toho vznikají problémy.
Je zajímavé, že výsledky anket obvykle vykazují, že si lidé nepřejí cizí pracovníky v naší zemi, protože berou Čechům práci. Ale naprosto stejné procento lidí by uvítalo Číňany. Divné.

A k tomu ten čínský nacionalismus. Nahrávky hymen evropských zemí na YouTUBE většinou doprovází obrázky přírody a kulturních památek. Čínskou hymnu z 80 % podkreslují záběry armády, střelby z houfnic, vypalování raket a samozřejmě na zasedání Komunistické strany Číny. Tak agresivní a nacionalistický národ budeme podporovat?

Ještě víc mi nejde do hlavy, proč horlit za firmami právě z této země?
Ano, cena. Všechno je o penězích. Úspěšný člověk je ten, kdo bez okolků prodá i svou matku. Tak stejně i my prodáme svou zemi, pracovní místa a kvalitu života Číně. Jiný aspekt tu nehraje roli.

Číňanům nadále vládne totalitní Komunistická strana Číny. U nás jsme podobný nešvar odstranili v roce 1989 a oproti většině světa máme vcelku kvalitní svobodu. (A nemusíme chodit daleko – Ukrajina je na tom v porovnání s námi opravdu strašně!). Najednou jako kdyby nám to nevadilo. V Číně se stále zatýkají lidé za své názory. Takoví vězni jsou mučeni, ne-li zabíjeni. Vláda neváhá proti lidem poslat tanky. My takové hrůzy pamatujeme maximálně z 50. let, či z dob nacismu.
V Číně jsou podobné praktiky stále realitou.

Cožpak zapomínáme na oběti komunismu? Co by na spolupráci s komunistickou Čínou řekla Milada Horáková nebo třeba Jan Palach s Janem Zajícem?
Česko tradičně (a zbaběle) plísní stále se uvolňující Kubu i mafiánské Rusko, ale Čína je náš kamarád. Ta Čína, o které nelze pochybovat, že není svobodná.
No jo, prachy.

Neexistuje Čína, existuje jen Komunistická strana Číny. Totalitní moc, která vše totálně ovládá.
A tak naše dálnice nebudou stavět buldozery té a té firmy. Ale v konečném důsledku naše dálnice postaví Komunistická strana Číny. Jen ona z toho získá prospěch, jen ona získá peníze.
Opravdu nevím, jestli korupci v Česku vyřeší pozvání firem, jež seberou práci našim lidem. Ty jsou navíc jen loutkami jedné Strany. Strany, která mučí a vraždí. Strany, která byla kdysi i u nás a jen přes nesčetné oběti a nesmírné štěstí se ji povedlo přemoci v roce 89. A nyní takovou Stranu přivítáme s otevřenou náručí. Tak chceme budovat a léčit demokracii? No nevím…

Autor: Petr Štěpán | sobota 27.11.2010 18:50 | karma článku: 13,43 | přečteno: 1694x
  • Další články autora

Petr Štěpán

Rusko-Ukrajinský slovník

16.4.2014 v 13:37 | Karma: 15,08

Petr Štěpán

Hitler vládne Evropě

17.9.2010 v 20:02 | Karma: 18,05

Petr Štěpán

Smutný dotazník Natalie Sadness

15.9.2010 v 14:46 | Karma: 15,70

Petr Štěpán

VIDEO: Sex se psem!

12.6.2010 v 1:46 | Karma: 31,61

Petr Štěpán

Devalvace slov

14.5.2010 v 20:23 | Karma: 16,29

Petr Štěpán

Proces monster

13.5.2010 v 16:39 | Karma: 20,37

Petr Štěpán

Sešli se někde

11.4.2010 v 20:11 | Karma: 10,74

Petr Štěpán

Čech nebo Evropan?

20.3.2010 v 15:10 | Karma: 14,39

Petr Štěpán

Zakázána, co dál?

17.2.2010 v 15:09 | Karma: 21,62
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2438x
Chtěl bych přispět do diskuse o Evropě.