Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

18. 3. 2012 13:20
a politici mohou?

Je nutné toto srovnávat se současným stavem.Kdy si navolení poslanci navolí své ministry , ti převezmou svá ministerstva.A jsou na tom podobně jako ti navrhovaní odborníci. Měli by se, během pár týdnů seznámit se svým rezortem a pak ho řídit. Obvykle mají tzv."sto dnů hájení" , tedy po 100 dnech, tedy 3 mesích, by měli být schopni předstoupit před věřenost a média a jasně formulovat, v jakém je jejich resort stavu, jaké jsou jeho slabiny, jak je bude řešit, jaké postupy a zákony ministr navrhne. A když to může zvládnout politik, proč by to nemohl zvládnout odborník, který se v daném oboru vyzná?

0 0
možnosti

Vím, že něco vím?

18. 3. 2012 0:10
Podle zdejších blogů

a diskusí, bych soudil, že Holešovská výzva se odkopala a nemá šanci.

0 0
možnosti

vsevedec

17. 3. 2012 23:08
Kdo asi tahá za nitky

Chudák Slávek Popelka. Myslím, že slušný člověk. Ale komu asi dělá užitečného idiota? Mám obavu, že z Holešova vane únorový mráz.!

1 0
možnosti

certik_bertik

18. 3. 2012 0:16
Re: Kdo asi tahá za nitky

no jestli to odskáčete zrovna vy tak se na vás přijdu rád podívat;-D

0 0
možnosti

socbubák

17. 3. 2012 21:39
Přesné, leč ne úplné

Souhlasím, fakticky v pořádku. Zároveň ovšem pan Popelka a jeho hnutí zrcadlí "zabetonovanost" české demokracie. Demokraticky byli zvoleni lidé, o nichž si denodenně čteme, kolik miliard díky nim odplulo kamsi, neznají odpovědnost, je téměř nemožné je dohnat k zodpovědnosti nebo k odstoupení, o úhradě škod už vůbec nemluvím. Takže můžeme kultivovaně a demokraticky pozorovat, jak se Česko sune do dluhové propasti, jak státní správa vytrvale bobtná, jak se tuneluje státní zadlužená kasa, pravice skutečnou pravici jen imituje a pár malých stran, které chtějí zásadní změny regulerní cestou voleb, jsou pod hranicí vstupu do sněmovny. Takže se tu v podstatě vytvořil demokratickou cestou gordický uzel. A ten, jak známo, pokojně rozmotat nejde. Nabízí se otázka, kdo nakonec vezme ten meč do ruky.

0 0
možnosti

Stará kára

18. 3. 2012 9:42
Re: Přesné, leč ne úplné

Existuje i další otázka - důležitější: jak ho použije.  Jak ho použili všichni dosavadní diktátoři víme.

0 0
možnosti

Widmar

17. 3. 2012 19:49
Pan Štěpán napsal přesný a výstižný rozbor.......

........současných demonstrativnich pomateností.  Je to totiž plácání do vody, bez jakékoliv konepce a programu. Vše se děje pod hesly " Nečas je haj*l, Klaus je hova*o, " .....a tak stále dokola. Je to suterénní nadávání o ničem.

3 0
možnosti

Tomáš Škvrna

17. 3. 2012 23:27
Re: Pan Štěpán napsal přesný a výstižný rozbor.......

Nemohu jinak, než souhlasit - jak se článkem, tak s tímto příspěvkem :-)

0 0
možnosti

certik_bertik

17. 3. 2012 19:47
jestli

to chápu dobře, odteď by měla být každá revoluce předem úředně schválena, dosazení prověření kádrové a průběh by měl být centrálně monitorován

1 0
možnosti

Vím, že něco vím?

18. 3. 2012 0:07
Re: jestli

To snad ani ne.Ale tuhle bych zakázal.

0 0
možnosti

Lukáš Pecha

17. 3. 2012 18:53
Popelka jako Havel v r 1989.

Kdo si pamatuje může srovnávat. Myslím, že Popelka z toho vyšel ještě docela dobře. Nakonec o není tím "mozkem", jeho "úkolem" je organizovat demonstrace jak přiznal. Takáč dělal vše pro to, aby ho zesměšnil. U Havla to bylo trochu jiné. Přestože byl trapný a potřeboval spíš logopega, nad vodou ho drželi studenti, kteří lidem vnucovali nejrůznější materiály z jeho "neposkvrněného" života a pořádali přednášky kde se dalo. Charta obsadila všechna média a zafungovala opravdová propaganda. Že není něco v pořádku, musí být každému jasné. Místo aby studenti hnutí proti současnému režimu podporovali, dělají pravý opak jako by se jich to ani netýkalo. Pro sebe ale dokáží vybojovat neplacení školného a kvůli tomu se sjíždí i do Prahy.

1 0
možnosti

KarelSind

17. 3. 2012 19:05
Re: Popelka jako Havel v r 1989.

Je tu jeden velký rozdíl. Tenkrát byl problém v režimu. Teď není problém v režimu, ale maximálně v lidech, které si tam jeho prostřednictvím dosadíme. Můžeme diskutovat i o jeho určitých úpravách (např. směrem k referendům), ale měnit samotný režim, aniž bychom měli jakoukoli alternativu je hloupost. To, co pan Popelka navrhoval, by skvěle fungovalo ve vesnickém prostředí pro správu obce nebo státu o několika tisících obyvatel (skládajícího se z malých vesniček) . Například ve velkých městech se lidé ani pořádně neznají, takže představa že někoho delegují nahoru na základě osobních kvalit, je z říše snů.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS