Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Šerlok Homeless

9. 10. 2011 0:21
Nepřizpůsobiví

přesněji "sociálně nepřizpůsobiví" je označení v jiném smyslu slova, než toho, který by seděl na Havlíčka, Masaryka a jiné velikány, kteří byli prostě jen nekonformní s davem a establishmentem. Havlíček nebo Masaryk mohli být dobrými sousedy - zcela jistě nekradli sousedům drůbež, nedělali do sklepa, pravidelně se myli a nevyřvávali po nocích. Pokud měli děti, posílali je do školy.

0 0
možnosti
ZS

strnadz1

8. 10. 2011 18:29
newspeak

Osobnosti, které jste jmenoval, si svůj respekt vydobyli tím, že proti systému bojovali, chtěli ho změnit. Bohužel díky korektnímu vyjadřování tento výraz změnil význam a přenesl se na ty, co ze systému těží a nijak do něj nepřispívají. Ti ho v žádném případě nechtějí měnit , jsou v něm maximálně spokojení, jediné, co po něm požadují je stále více peněz jako výpalné za to, že nedělají ještě větší bordel.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

8. 10. 2011 18:50
Re: newspeak

"ty, co ze systému těží a nijak do něj nepřispívají" - takže třeba děti, důchodci nebo invalidé?

0 0
možnosti
KL

Tipeq

8. 10. 2011 17:25
Velmi dobře přizpůsobiví

Je to pojem, který prioritně neoznačuje cigány, ale lidi sociálně vyloučené, lidi, kteří dělají bordel, páchají tzv.bagatelní trestnou činnost, atd. a snižují ceny nemovitostí ve svém okolí. To, že se po špatných zkušenostech používá především pro cigány není vina ani systému ani většinové části obyvatelstva.

Mnohem lépe by se hodil pojem "extrémně přizpůsobiví" nebot dokáží velmi pohotově a efektivně využít všech výhod sociálního státu, složitého cesty ke spravedlnosti, přehnané korektnosti, apatie policie a lhostejnosti etnických čechů, jak nás např.nazvali na romea.cz.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS