Diskuse

Nač cinkat klíči na náměstí?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

originalni_demokrat

16. 2. 2010 22:53
Různí grázlíci

se nedostali většinou k moci dědictvím trůnu, ale volbami. Silný prezidentský systém by tuto zemi jen a jen poškodil, protože by se na místo prezidenta vždycky dotlačil gauner. Mám na mysli ČR. Ostatně v USA se to už stalo. Oni ti šlechtici jsou vychováváni většinou trošku jinak než ostatní lidé a proto se i jinak chovají. Volání po prezidentském systému je také volání po silných vůdcích. Revoluci je třeba provést vy myšlení lidí a ta bude trvat dlouho a pokud nikdy nezačneme, tak nezvítězíme. Je třeba z lidi postupně dostat socialistické a šovinistické myšlení, závist apod. A to je dlouhá cesta. Bohužel. A země potřebuje morální autority. Jenže ty jaksi ve vládě chybí. To bychom museli ovšem přesvědčit šlechtu aby kandidovala a vstoupila do politiky. V tom si myslím že mají morální povinnost a potenciál.

0 0
možnosti

Shackall0

16. 2. 2010 20:01
To si pletete...

Plánuje se státní převrat, ne revoluce. Ta prostě buď vypukne, nebo nevypukne - a ti lidé s koncepcemi se vždycky nějak vynoří ;-)

0 0
možnosti

krosita

16. 2. 2010 18:14
teorie

kavárenské intelektuálské tlachání. jak chcete tenhle zparchantělý, komunismem prolezlý národ změnit po dobrém? jedině po zlém

0 0
možnosti

Petr Štěpán

16. 2. 2010 18:35
Re: teorie

Společnost se nedá měnit rychle. To nejde. To byste musel vzít nějaké vymývače mozků, všem je nasadit na hlavu a přeprogramovat. I George Lucas by s takovou představou měl problém. :-)

0 0
možnosti

velky bratr

16. 2. 2010 17:44
Demokracie je predevsim diktaturou vetsiny

Takze taky takovy komunismus. Soucasy fasisticky system statu propojeneho s velkymi podniky neni o nic lepsi nez ten predchozi. Ano, mame svobodu slova a namisto cenzury se vyuziva prekrikovani prostrednictvim nesmyslnych clanku v novinach, ktere slouzi k polarizaci spolecnosti - odklonu od problemu k hadce o nic.

Potrebovali bychom revoluci, ktera by skoncila ustavou ve stylu ustavy USA po vzniku - strucna, jasna, dostatecna, nezneuzitelna. Zarucujici obcanum pravo na ozbrojenou obranu pred statnim smejdem! Ona totiz vznikla jako protipol ke vsemocnym britskym vojakum, kteri smeli vsechno a byli nedotknutelni.

Na tzv divokem zapade umiralo mene lidi nez kdykoliv kdekoliv jinde, prirozene pravo tam fungovalo dokonale. Jakmile se do toho zacal michat stat a jeho moc rostla, zacal byt tens tat zneuzivan temi, jimz se to vyplacelo. A od te doby staty rostou. Tedy presneji od Filipa "Spravedliveho", ktery zavedl dnesni podobu dani. Proto je potreba vyznamne oriznout stat.

0 0
možnosti

zdeseny obcan

16. 2. 2010 20:55
Re: Demokracie je predevsim diktaturou vetsiny

V USA nemaji pravo branit se zbrani statnimu smejdu. Maji tam o hodne volnejsi rezim vlastnictvi zbrani ale stat tam panuje stejne tvrdou rukou jako tady.

0 0
možnosti

cenzuraslova

16. 2. 2010 17:40
Na nic to je ... Proč myslíte, že hrabou ty miliardy ?

Aby si mohli nakoupit nejen diplomy, nejen média, nejen průzkumy...ale...

jo a už jste se byli dát očkovat na pandémii...?:-P......

http://louze.blog.cz/0809/elitari-z-bilderberg-group-ovladaji-svet

0 0
možnosti